logo Re di Quaglie
 
Boraviste
Sobe - apartman
Restoran/kafe bar
Kongresna sala

Aktivnost
Sport / Razonoda
Lov
Sezone lova
Lovacke usluge
Saveti
Pecanje

Teritorija
Zemlja
Priroda
Dunav
Banja
Turisticka marsruta

Konjicki klub
Istorijski podaci
Rasa
Ergela
Rodoslov

Video

Fotogallery

Kontakti

News


italiano  english  deutsch  se
Agencija za agro i lovni turizam
"Re di Quaglie"

Lov

Agencija za lovni turizam Re di Quaglie organizuje razne posete i vidove lova:

U LOVU NA PREPELICE – Vojvodina ( Srbija )

Vec dugi niz godina "Re di Quaglie" je u svoju ponudu uvrstila lov na prepelice u Vojvodini. Odabrali smo ovaj teren, smatrajuci da i u Vojvodini postoji veci tranzit migratornih vrsta divljaci nego u ostalom delu Evrope.
Posebno prepelica prelece ove ravnicarske ili blago brdovite zone, jer ovde nailazi na velicanstvena staništa, adekvatna za ovu pticiju vrstu.
Love se na žitnim strnjištima, zaraslim u korov i travu ili na poljima tek pokošene lucerke. Nasa agencija nece prepustiti ništa slucaju, da bi Vam omogucila lovni boravak, od 4-5 ili vise dana, zaista posebnim.

"Jedna stara legenda kaže da kada se izmedju coveka i životinja otvorio jaz, pas je bio jedina životinja koja ga je preskocila da bi ostala sa covekom. A upravo u lovu se potvrduje istinitost ove legende. Prepelice, naime, spadaju u takvu vrstu divljaci za koju je, kada se lovi, potrebna tesna saradnja izmedu psa i lovca. Lov na prepelice u Vojvodini stavlja na tešku proveru i pse pticare i lovce, i zaista je uzbudljivo posmatrati sklad koji se postiže u ovoj netaknutoj prirodi.

U Italiji su psi pticari vecinom navikli na prepelice iz uzgoja. A divlje prepelice su sumnjicave ptice, reaguju veoma brzim i nepredvidim uzletanjima. Zaista je izvanredno iskustvo suociti se sa pravom divljaci u Vojvodini. Uzbudljivo je i kada posmatrate vašeg psa koji kao da je u svom traganju vodjen nekom nevidljivom rukom, kako se odjednom naglo okrene a zatim se, osetivši prepelicu, u trenutku skameni, sve dok ne stigne lovac da je istera iz gnezda i ustreli."


GRLICE – Vojvodina (Srbija)
U Vojvodini prelet Africkih grlica nije mnogo vremenski dugacak i mogu se loviti u kratkom periodu od kraja Avgusta pa do pocetka Septembra. Kao i u drugim vrstama lova, naši eksperti uz mnogo strasti i pažnje prate migratorne puteve ovih ptica, tako da možemo na najbolji nacin da oranizujemo ove vesele i sportske lovne pohode. Lovi se , obicno po uocavanju, jer kako svaki dobar lovac zna, prelet Africkih grlica zavisi mnogo i od klimatskih uslova. Na kraju, zbog sigurnog dobrog provoda, nasa agencija savetuje uvek vezani lov sa lovom na prepelice.


BARSKA ŠLJUKA - Rumunija
Ona ima vrstu migratornog tranzita manjeg obima od šumske šljuke. Više voli mocvarne i barske predele, gde mi i organizujemo lov na ovu pticu. Najbolji metod lova je lov u hodu, uz pomoc lovackog psa.

LOV NA BARSKE PTICE (DIVLJE PATKE I GUSKE) - VOJVODINA (Srbija)

1. Patke u mocvarama (Lov u buretu)
Na nekoliko kilometara od naselja Re di Quaglie nalaze se jezera gde mogu da se love divlje patke od avgusta do januara meseca. Usred jezera, koja su nastala od preplavljenih terena, sa dubinom vode od oko 1 metra, sakrivena u lavirintima od trske, nalazi se burad. Tu burad po njihovoj nameni i svojstvima kamuflaze izradili su pravi strucnjaci, a dopremljena je bas u te svrhe iz mocvarnih dolina usca reke Po, gde se vec stotinama godina lovi na taj nacin. Ispred buradi se pravilno postavljaju razne makete-mamci , kako bi se privukle divlje patke. Tako je burad je postavljena u prikladno staniste, kako bi barske ptice bilo koje vrste mogle tu da se zaustave tokom njihove migracije. Mnoge vrste vodenih ptica svijaju gnezda u prolece upravo pored tih ocaravajucih vodenih ogledala. A tokom zime, kada je jezero zaledeno, nije moguce camcima doci do buradi, pa se puca sa obale.

2. Lovna barske pticena Dunavu
I lovna barske pticena Dunavu jenezaboravno iskustvo; ide se u lov u decembru ili januaru,kada se Vojvodina nalazi u ogromnojstezi leda. U citavom regionu jedino što je još ostalo zivo i što je puno zivota to je velicanstvena reka koja se nikada ne zaledi.Na njenim vodama se okuplja tada na hiljade divljih patakada bi tu provele dan, u ocekivanju sumraka, kada se prebacuju na polja gde su vršilice ostavile za sobom veliku kolicinu hrane na zemlji. Agencija za lovni turizam “Re di Quaglie” – “Kraljevska Prepelica”( iz Veneta, kao što je iz Venetai njen neumorni vlasnik) uvela je na obale Dunava lovacku strast i lovacke veštine karakteristicneza mediteranske mocvare, u stvari tipicne baš za mocvarne predele Veneta, oko jezera Gardai reke Po. Na kopnu, upravo preko puta tihmalenih vodenih ogledala na rukavcima (bare), gde se krecu zivi mamci i gde plutaju makete-mamci, izgradene su cetiri kolibe (kolibe za mocvarno tle) oblozene barskomtrskom sa obala, gde mogu da se smeste po dva - tri lovca.
Tu se nalazi naravno i ona klasicna burad ( gde moze da stane samo po jedan lovac), koja je više prikladna za tradicionalni i intimniji oblik lova, što se savršeno uklapa sa carobnom atmosferom “prave” zime, sacinjene od ledenetišine i preleta raznih barskih ptica, kao što sušiljorepa patka, divlji plovan, crna patka, barska šljuka, utva, divlja guska ... prosto da vam zastane dah.
Ono što se dešava u ranu zoru, sa prvim zracima Sunca ( ali i tokom dana kao ina zalasku Sunca) moze lako da se zamisli, ali treba biti tamo da bi se punim intenzitetom dozivelo to carobno iskustvo.

3. Lov na barske ptice sa camaca na Dunavu
Za ovakav apsolutno izvanredan lov, Gazdinstvo “Re di Quaglie” stavlja na raspolaganjeudoban camac, sa kabinom koja se greje, gde lovci mogu da borave, a da izadu samo kada se nadu u blizini ogromnihjata, koja ohladena ledenim vodama, dozvoljavaju mirno da im se pride. Lovci tada pucaju, i puno je padovau vodu pogodenih pataka. Posle toga, odlozivši svoje puške, lovci moguda se odmarajuu udobnoj kabini, dok pratioci mrezama vadeiz vodelovinu.Na kraju dana, lovacke torbebice zaista prepune, i mnogi lovci su prijatno iznenadeni tim obiljem. Lovac se vraca kuci zadovoljan i svestan dasu divlje patkeu njegovoj lovackoj torbizapravo samo minimalni deo od onih hiljada kojejoš uvek lete iznad njegove glave.

4. Lov na guske iz rupa
Kada polja potpuno opuste, kada je zima vec pristigla, tada je pravo vreme za lov na divlje guske. Makete se postavljaju u skupinama ispred odredenih rupa, koje su dobro kamuflirane i pokrivene strnjikom koju obezbeduje i priprema Agencija “Re di Quaglie”. Velike kolicine snega, magle i mrazevikoji su uobicajeni za taj period u decembru i januaru, stvaraju idealno stanište za zadrzavanje ovih krupnih vodenih ptica. Svakog dana u vrlo kompaktnim formacijama, guske sekrecu na relaciji izmedu Dunava, gde prenoce, i polja gde traze hranu. Lovac, koji se nalazi u zasedi u rupi moze da ih ustreli i da imai bogat ulov u svojoj torbi, ako supovoljni atmosferski uslovi.

U LOV NA SEVE U RUMUNIJU

allodola

Rumunija je jedna od najzavidnijih meta za onoga ko zeli da se obogati raznim iskustvima na polju lova i jedna od malobrojnih zemalja istocne Evrope u kojoj je dozvoljen lov na seve, a takodje i izvoz odstreljene divljaci.
Zona za lov koju mi predlazemo je smestena unaokolo Temisvara gde postoje neverovatne strateske pozicije za ovu vrstu migratorne divljaci. Mesta za lov ce biti pripremljena i opremljena adekvatno od strane strucnih saradnika, eksperata za oblast, koji garantuju maksimalni uzitak.

Lov na autoktone vrste i stanarice (Jarebice, fazani, zecevi) - VOJVODINA (Srbija)

Jesen je stigla, poslednje prepelice vec su odletele prema toplijim krajevima. Priroda Vojvodine polako se priklanja zimi, prikazujuci seu hiljadu boja. Poljoprivredne mašineneprekidno rade na nepreglednim zitnim poljima Vojvodine, ostavljajuci iza sebe isecenu kukuruzovinui mnogo kukuruznog i zitnog zrnevlja, što predstavlja omiljenu hranujarebica, fazanai drugih vrsta ptica stanarica.

Lov na autoktone vrste stanarica, koji organizuje Agencija za lovni i seoski turizam “Re di Quaglie”, zaista je bogat, pošto gazdinstvos pocetka proleca posvecuje veliku paznju oko ishrane pilica iz nasada u divljini kao i onih koji su se izlegli u uzgoju, kako bi imali priliku da se prilagode divljinipre pocetka lova ( od polovine oktobra do kraja decembra).

U lovištu “Gornja Šuma”, koje je Drzava dala u koncesiji na 10 godina Agenciji “Re di Quaglie”, pravi lovac moci ce da ponovo pronade zadovoljstvo lova na prave jarebice. Ova epska divljac, koje je nekada bilo u izobilju, a koja je sada potpuno nestala u Italiji,ciji se broj smanjio i u ostalim delovima Evrope,u veselim jatima nadlece vojvodanske terene. U oktobru inovembru, jarebice postaju opreznije zbog prvih lovackih hitaca, ali ostaju i najpozeljniji plen lovaca. Obzirom da je dan kratak, to ih prisiljava na povecanu aktivnost u trazenju hrane. Mesto im uslovljava ponašanje, vreme, uticaje okoline. Ove ptice uzlecu tako da im šuštanje krila ima neki metalni zvuk. Pas mora da bude zaista iskusan da bi mogao da ih uoci sa daljine, pošto jei vegetacijaveoma oskudna, aprepelica uspeva uvek da se sakrije izmedu niskog rastinja, zbunova, kukuruzovinei duz kanala izmedu barskih trava i trske.

Fazani su i daljeprelepe ptice, iako zbog veoma rasprostranjenog uzgojau svim krajevima Evrope, ne smatraju se više tako dragocenom divljaci.

I pored toga, Agencija “Re di Quaglie” vodi racuna da se lovi samo fazan koji se izlegao iz gnezda na slobodi, u nepreglednim poljima Vojvodine, da bi lov naovu divljac bio što prirodniji i uzbudljiviji.

Fazan koga nalazimo u Vojvodini je oprezan, prepreden, ponekad je cak i uhoda. Uvek pokušava da se sakrije u gustišu, te moze da stavi na ozbiljnu proveru i najvece sposobnosti psa pticara.

Divljih zeceva u Vojvodini imau velikim kolicinama, i mogu da se vide cesto kako trce po ogolelim zimskim poljima. Ponekada uspevaju cak i da izmaknu oštrom njuhu pasa i puškama lovaca .... Ali, bez lovca pas ne moze ništa: uhvatiti zeca u trku nemoguce je, pošto je prilicno brz, pa ponekada ne preostaje ništa drugo sem da se pogledom prati elegancija pokreta kada protrcii ode dalje.


ŠUMSKA ŠLJUKA - Rumunija
beccacciaPosle dugogodišnjeg iskustva i istraživanja, naša Agencija je odabrala najbolje terene za lov na šumsku šljuku,  koji se nalaze u Rumuniji.
Tereni za ovaj lov prostiru se od Karpata, preko Baragana do Crnog mora. Tako se obuhvataju velike zone naseljene šljukama u svim atmosferskim uslovima. Već od polovine oktobra u crnomorskoj zoni počinje lov na šumske šljuke šljuke.
Zaljubljenicima ovog lova možemo garantovati prelepe dane sa različitim dnevnim susretima sa divljači, u zavisnosti od migracija. Grupe moraju da budu formirane od najmanje 2-4  lovca.

U svakom slučaju, za ovaj lov se prihvataju i pojedinačni lovci. Za ovaj lov predvidjen je obrok u šumi, koji se nosi sa sobom.DROZD I DROZD BRINOVAC - Rununija
tordoU specifičnim zonama Rumunije u periodu od novembra do februara mnogi drozdovi brinovci sekoncentrišu u vinogradima i voćnjacima u blizini velikih šuma sa visokim drvećem. Sa prvim hladnoćama, ove ptice se koncentrišu u velikom broju u dolinama sa divljim voćem. Naši eksperti prate ovo koncentrisanje  kako bi organizovali krajnje sportski i zabavni lov. Lovi se u blizini Bukurešta i Temišvara, na oko 30/40 km od hotela gde je obezbedjen smeštaj.

Lov na kopitare (Jelen, divlja svinja, srndac) - VOJVODINA (Srbija)

caprioloCarobne vojvodanske sume uz obale velike reke su staniste dunavskog jelena, kojeg veoma cene lovci iz celog sveta. Prekrasni primerci sa veoma trazenim i prelepim trofejima, krstare u velikom broju po ovim divnim sumama u carobnom okruzenju. Osim toga u lovistima Agencije za lovni turizam Re di Quaglie mogu da se susretnu i mnogobrojni srndaci, mufloni, jeleni lopatari i divlje svinje. Lov na divlje svinje moze da se organizuje u hajkama peske, u terenskim vozilima, u kocijama koje vuku konji, ili u hajkama po posebnom sistemu na takozvanim cekama.
caccia cani da caccia cani da caccia cani da caccia cani da caccia cacciatori


tortore


beccaccino


anatre anatre anatre cacciatori caccia caccia caccia caccia
oche oche


allodola allodola


starne fagiano lepre cani da caccia
beccaccia
cervi daino cinghiale

Per info (info) Tel/Fax+ 39 045 7550074 Tel (RS) +381 25 862350 (RS) Cell +381 64 2481896
E-mail: info@rediquaglie.com - rdq@sowireless.org