logo Re di Quaglie
 
Boraviste
Sobe - apartman
Restoran/kafe bar
Kongresna sala

Aktivnost
Sport / Razonoda
Lov
Sezone lova
Lovacke usluge
Saveti
Pecanje

Teritorija
Zemlja
Priroda
Dunav
Banja
Turisticka marsruta

Konjicki klub
Istorijski podaci
Rasa
Ergela
Rodoslov

Video

Fotogallery

Kontakti

News


italiano  english  deutsch  se
Agencija za agro i lovni turizam
"Re di Quaglie"

Dunav

Donau, Duna, Dunav, Dunarea – mnogo nazivana raznim jezicima, a samo jedna reka: “Lepi plavi Dunav” u romanticnoj uspomeni iz devetanestog veka.

Nepregledan vodeni put, koji protice hiljadama godina, sa svojih 6.500 kubnih metaravode u sekundi i duzinom od 2.860 Km, to je po velicini druga reka u Evropi.

Sveu svemu, to je medunarodna reka koja izvire uCrnoj Šumiiposle dugog putovanja kroz osam evropskih zemalja uliva se u Crno More. To je uvek mirna reka, cak i u periodu apokaliptickih visokih vodostaja; uvek neizmerna, uvek vazna, uvek bogata neverovatnim kolicinama riba svih vrstai velicina.

Ova reka jei tvorac tog beskrajnog “Panonskog basena” koji je oblikovala ipretvarala u plodno zemljište tokom miliona godina na svom polaganomi mukotrpnom putu.

Na šest kilometara udaljenosti od naselja “Re di Quaglie”, Dunav kao da zeli sam oko sebe da se obmota: tu se širi i preseca svoj tok adama i malim recnim ostrvima i daruje svoje vode gustoj mrezi kanala koji se prostiru i šire po ravnici, da bi se ponovo, posle stotine kilometara, vratili u velicanstveno korito ove goleme reke.

Jedan od tih kanala , “Dunav-Tisa-Dunav” protice upravo na samo nekoliko koraka udaljenosti od kuca u naselju za seoski turizam, a uskoro ce po njemu moci da se “krstari”i camcima, koji ce polazitisa malog, ali dobro opremljenog pristaništa.

I tako, polaganom i mirnom plovidbom , citav kraj ce moci da seobide i vodenim putevima, kako bi mogao da prikaze i svesvoje nepoznate, skrovite iocaravajuce kutke.

Danubio Danubio Danubio Danubio Danubio Danubio Danubio Danubio
Per info (info) Tel/Fax+ 39 045 7550074 Tel (RS) +381 25 862350 (RS) Cell +381 64 2481896
E-mail: info@rediquaglie.com - rdq@sowireless.org