logo Re di Quaglie
 
Boraviste
Sobe - apartman
Restoran/kafe bar
Kongresna sala

Aktivnost
Sport / Razonoda
Lov
Sezone lova
Lovacke usluge
Saveti
Pecanje

Teritorija
Zemlja
Priroda
Dunav
Banja
Turisticka marsruta

Konjicki klub
Istorijski podaci
Rasa
Ergela
Rodoslov

Video

Fotogallery

Kontakti

News


italiano  english  deutsch  se
Agencija za agro i lovni turizam
"Re di Quaglie"

Gradovi i turisticki itinerari

Od kompleksa za seoski turizam "Re di Quaglie" u kratkom vremenu moze da se dode do brojnih turistickih destinacija: gradovi, prirodni i nacionalni parkovi, mesta poznata po umetnickim, istorijskim ili prirodnim atrakcijama.

Medu gradovima, Beograd, ta stara, velicanstvena i fascinantna prestonicaSrbije, koja se nalazi na ušcu Save u Dunav, udaljenja je, tako da kazemo, malo više od 150 kilometara. Do Beograda se stize za sat i po vremena kolima, zahvaljujuci autoputu, koji je svakim danom sve manje samo autoput, poprimajuci svojstva modernei funkcionalne saobracajnice.

Potrebno je zaista malo da se "skokne" do jedne evropske prestonice da bi se divili njenom sjaju, igradukoji je u isto vreme i starinski i moderan. To je grad koji jetokom vekova utkao u svoju strukturu mnogo znacajnih tragova raznih kultura.

Beograd je metropola bogata izvanrednim istorijskim obelezjima - ali i skorašnjim -koji su je ucinili simbolom lepote i snage, i koji su ucinili da je upoznaju i da joj se dive milioni ljudi.

Od Doroslova, gde se nalazi agroturisticki kompleks "Re di Quaglie" do Beograda se stize preko Novog Sada, bogatog i vrednog glavnoggrada Vojvodine, u kome pulsiraju zivost i rad. Grad koji se prostire duz obale Dunava je veoma zivahan centar kulture, obrazovanjai kulinarstva, do te mere da je stekao naziv "srpska Atina".

Prekrasna je impozantna "Petrovaradinskatvrdava".

Ljubitelji prirode sigurno nece moci da zaobidu nacionalni park Fruška Gora. Na udaljenosti od 90 kilometara od kompleksa "Re di Quaglie" nalazi se mesto koje još uvek nisu zahvatili zagadenje i stresovi modernog zivota. Zahvaljujuci veoma pazljivoj aktivnost ocuvanja prirode, na Fruškoj Gori još uvek postoji veoma bogat i raznovrsan biljni i zivotinjski svet.Osim toga, u okruzenju šuma, na Fruškoj Gori nalazi se 18 pravoslavnih manastira,izgradenih izmedu 15-og i 18-og veka.

Sremski KarlovciIduci od Fruške Goreprema Dunavu dolazi se do Sremskih Karlovaca, baroknog grada, velicanstvenog i fascinantnog izgleda, koji i dalje ostaje jedan od centara srskog duhovnog i društvenog zivota.

Takode, ostaje u nezaboravnoj uspomeni i banja u Apatinu, varošici na Dunavu, samo 6 kilometara udaljenoj od kompleska "Re di Quaglie", sa svojim cuvenim toplicama "Junakovic" i velikim termalnim kadama.

Dalje, prema jugu Vojvodine, na 40 kilometara od Doroslova, u selu Bodjan moze da se poseti stari manastir izgraden u 15-om ili 16-om veku, dok se 18 kilometaraudaljen od Doroslova nalazi mesto Bac gde se mogu videti cuvene kule igradeneu 14-om veku.

SomborNa severu, prema juznoj granici sa Madarskom, do koje ima samo desetak kilometara, mozete da posetite Sombor, jedan od najzelenijih gradova koji moze da se zamisli, sugestivnog šarma, tipicnog za nasmejani gradic iz devetnaestog veka. Jedno od najvaznijih zdanja koje treba posetiti je kraljevska palata Zupanija iz 1808: ima 365 soba, baš koliko jei dana u godini. U unutrašnjosti se nalazi najveca slika u Srbiji - to je platno velicine 4 x 7 metara.Ukatolickoj crkvi uSomborunalaze se orgulje , druge po velicini u Evropi.

Šezdesetak kilometara dalje Suboticanailazi se na Suboticu, vaznusponuizmedu Srbije, Madarske i Rumunije, koja se nalazi u srcu regiona bogatog slikovitim jezerima. Ne smete nikako propustiti Palicko jezero, najvecei najatraktivnije, gde se nalaze staze u prirodi - za šetnju, voznju biciklom i jahanje, a takode veoma je atraktivnai arhitektura u stilu "Bell'èpoquè".

Castello di Buda - BudapestOdavdeveoma lako moze da se stigne i u Budimpeštu. To je grad sa dve duše, kojeg reka Dunav delina dva dela, spajajuci nacaroban nacin anticko i moderno. Na desnoj obali se nalazi Budim, stari grad gde se nalaze istorijski spomenici i znaciprvobitnog gradskog jezgra. Na drugoj obali je Pešta – moderna strana madarske prestonice gde se nalazi društveno i administrativno sedište grada.

I na kraju, za one koji vole zamkove i tvrdave, preporucujemoizlet do Beceja (oko 70 kilometara od Doroslova), do Dvorca Fantast, nekadašnje rezidencije porodice Dunderski. Impozantne zidine navode na pogled u prošlost, uslavna vremenaljubavne price izmedu Bogdana Dunderskog i njegove voljene Mare.

 

Belgrado - Fortezza Kalemegdan
Belgrado

Belgrado

Belgrado
Novisad
Novisad

Novisad

Novisad

Fruska Gora

Fruska Gora

Sremski Karlovci

Terme di Apatin

Torri di Bac

Sombor

Lago di Palic
Subotica
Budapest Budapest Budapest Castello Fantast
Per info (info) Tel/Fax+ 39 045 7550074 Tel (RS) +381 25 862350 (RS) Cell +381 64 2481896
E-mail: info@rediquaglie.com - rdq@sowireless.org