logo Re di Quaglie
 
Boraviste
Sobe - apartman
Restoran/kafe bar
Kongresna sala

Aktivnost
Sport / Razonoda
Lov
Sezone lova
Lovacke usluge
Saveti
Pecanje

Teritorija
Zemlja
Priroda
Dunav
Banja
Turisticka marsruta

Konjicki klub
Istorijski podaci
Rasa
Ergela
Rodoslov

Video

Fotogallery

Kontakti

News


italiano  english  deutsch  se
Agencija za agro i lovni turizam
"Re di Quaglie"

Ergela

Postoje zemlje koje se ne mogu zamisliti bez konja. Vojvodina je jedna od njih. Kao što su i nepregledne ravnice Azije ili bezgranicni pampasi u Južnoj Americi.
Sama istorija ovih predela ispisana je upravo kopitama starog covekovog saveznika. Poljoprivredni radovi, prevoz, trgovina, vojna špedicija, svakodnevna kretanja, pa i rekreativna aktivnost; sve je vekovima radjeno uz pomoc i u društvu konja - do te mere da je on postajao clan porodice, seoske zajednice, cele regije. Na žalost, covek današnjice se promenio zahvaljujuci upotrebi (ili zloupotrebi) sofisticirane tehnike : automobila, televizije, mobilnih telefona, interneta i ostalih vraških stvari iz oblasti informatike; cini se da je skoro izgubio deo svoje covecnosti od kada je zaboravio svog cetvoronožnog prijatelja.
Srećom, vremena se menjaju, pa prisustvujemo ponovnom sve strasnijem i uzbudljvijem otkrovenju konja. Naravno, više ga ne koristimo za obradu zemlje ili za prevoz, već nam njegovo prisustvo pomaže da živimo novu prihvatljiviju i prirodniju  dimenziju života. Da uživamo u proticanju vremena u ritmu ujednačenog poznatog koraka i uz umirujuću škripu točkova kočija koje špartaju duž senovitih obala kanala i veličanstvenog Dunava.
Ova magicna atmosfera nije plod pesnicke mašte ili fantazija nekog nostalgicara koji cezne za prošlim vremenima. Sasvim suprotno, to je sugestivna realnost koja se može svakodnevno živeti u carobnom seoskom mestu na severu Srbije, tamo gde se ima utisak da se velika evropska reka pruža u širokim i sporim zavojima, od kojih polaze i i vracaju se vitalne arterije kanala koji navodnjavaju plodnu aluvijalnu ravnicu izmedju Sombora i Novog Sada. Delic nezagadjenog prostora, u kojem je priroda bila izdašna darujuci mu i termalne izvore koji su poznati još od vremena starih Rimljana.
CarrozzePricamo o Doroslovu, malom poljprivrednom centru koji je poslednjih godina ponovo oživeo zahvaljujuci pasiji i trudu jednog venecijanskog plemica, koji je u ovoj tako nezagadjenoj sredini pronašao cist i izvorni duh polja njegove mladosti i oživeo ga kroz svoje gazdinstvo "Re di Quaglie".
U pitanju je bila prava zaljubljenost, i to je cista istina, koja je ostvarena kroz kupovinu, restauraciju, mnogih kuca, štala, dvorišta i terena, uz dirljivu pažnju da se sacuva stari duh, koju je izvršio Grof Piero, investirajuci znacajne novcane sume i veliki deo svog vremena i svoje preduzetnicke delatnosti. Ljubav je do te mere jaka da je Grof odlucio da deli sudbinu stanovnika ove regije u teškim i opasnim vremenima bombardovanja i otežanih medjunarodnih odnosa.
Danas, u sve miroljubivijoj klimi saradnje sa srednjeevropskom orijentacijom, seoska varošica Doroslovo ponovo sa velikom lakocom oživljava magicnu atmosferu devetnaestog i prvih mirnih godina dvadesetog veka.
Dovoljna je kratka poseta da bi se uronilo u zaista fantasticnu, skoro nerealnu i bajkovitu atmosferu. Izmedju raskošnih i biološkim plodovima bogatih bašta i vocnjaka pomaljaju se starovremenske kuce, sa istom živopisnom arhitekturom, savršeno diskretno skrivajuci sve moderne olakšice kojih, cini se, današnji covek ne može da se odrekne.
Pocevši od prefinjenog nameštaja, bogatog antikvitetnim komadima, medju kojima se izdvaja nenadmašna zbirka starinskih kaljevih peci, restauriranih i u upotrebi. Svakako ne nedostaju prijemnik za satelitski televizijski program, termalna hidromasaža i popularna, a istovremeno jednostavna i prirodna, internacionalna kuhinja. Tu su i prekrasni bazen, kao i opremljeni centar za fitness i lepotu.
U sred ovg pravog Edena izdvaja se biser vanredne lepote - konjicki centar. Ovde su se senzibilitet i pasija Grofa Piera bezrezervno razmahali i rodjen je pravi dragulj, smešten medju vekovno drvece. Konji u centru, sjajni primerci lipicanera, smešteni su u uslovima koji se retko gde mogu naci: štale su kompletno obložene drvetom, po najsavremenijim kriterijumima, obezbedjeno je svakodnevno prisustvo veterinara, a strucni i pasionirani radnici od jutra do mraka uvežbavaju i paze svako grlo.
Sagradjene su udobne i prefinjene svlacionice za jahace, sedlarnica, pešcani manjež za jahanje i konjske trke. Na kraju, tu je i zavidna kolekcija (koja se stalno uvecava) starinskih kocija, koje su u ispravnom stanju i njima se može otici u lepu šetnju šumama i poljima, gde se retko može videti neko motorno vozilo, a gde je vrlo moguce ukrstiti put sa zecom ili srndacem ili videti jata jarebica i drozdova ili barskih ptica, dok visoko na nebu lete kopci, ili uživati gledajuci velicanstvene rode koje prave gnezda na dimnjacima kuca.

CarrozzaKonjicki centar "Re di Quaglie" je savršeno organizovan u svim delovoma i strukturama, pa je izuzetno komotno upražnjavati sportske aktivnosti kao što su dresurno jahanje ili sportsko jahanje. Postoje senoviti manježi sa pešcanom, idealno nivelisanom podlogom, što su neizostavni uslovi za jahanje visokog nivoa, uz maksimalnu udobonost i sigurnost.
Svlacionice i sedlarnica nude sav moguci komfor i opremu visokog kvaliteta.

"Re di Quaglie" poseduje i lepu i interesantnu kolekciju starinskih kocija, koja se stalno uvecava, zahvaljujuci detaljnom traganju Grofa Piera Arvedija po selima Srbije i Madjarske, Postoje veoma sugestivne izletnicke maršute, koji se prelaze udobnim kocijama sa veoma mirnim i pouzdanim konjima koji omogucavaju potpuno uživanje u prirodnim lepotama nezagadjenog i fascinantnog ambijenta duž obala velikog Dunava.

Cavallo Cavallo Cavallo Cavallo
Cavallo Cavallo Cavallo Cavallo
Carrozze Carrozze Carrozze Scuderia Carrozze Scuderia Carrozza Carrozze Scuderia Trailer Carrozza Carrozza Scuderie Scuderia Scuderie Cavalli Scuderie Scuderie Scuderie Scuderie Cavallo Cavallo Cavallo
Per info (info) Tel/Fax+ 39 045 7550074 Tel (RS) +381 25 862350 (RS) Cell +381 64 2481896
E-mail: info@rediquaglie.com - rdq@sowireless.org