logo Re di Quaglie
 
Boraviste
Sobe - apartman
Restoran/kafe bar
Kongresna sala

Aktivnost
Sport / Razonoda
Lov
Sezone lova
Lovacke usluge
Saveti
Pecanje

Teritorija
Zemlja
Priroda
Dunav
Banja
Turisticka marsruta

Konjicki klub
Istorijski podaci
Rasa
Ergela
Rodoslov

Video

Fotogallery

Kontakti

News


italiano  english  deutsch  se
Agencija za agro i lovni turizam
"Re di Quaglie"

Teritorija

Doroslovo

mappa Doroslovo

Vojvodina je najseverniji region Drzavne zajednice Srbijei Crne Gore, ali sa geografske i orografske tacke gledištato je najjuzniji deo velike madarske nizijekoja se nalazi uklještena, na severu i na istoku, izmedu lanaca Karpata i Transilvanijskih Alpa. Zapadnu stranu ove nepregledne ravnice, koja kao da predstavlja jedan zeleni dragulj izmedu planinai okolnih šuma, zatvara velicanstvena putanjatoka Dunava, koji predstavljai prirodnu granicu sa Hrvatskom, pre nego što ce mu se pridruziti reke Dravai Sava, potonja upravo u Beogradu.

Upravo opisana geografska pozicija objašnjava, bar delimicno,veliku ulogu koju ova regija ima u slozenoj celini politickih i ekonomskih odnosa kojineraskidivo povezuju najseverniji deo balkanskog regiona sa Jugom Evrope i sa obalama Jadranskog mora.To je dakle, neosporno, veoma vazna pogranicna uloga, alii raskrsnica za povezivanje, tranzit, za upoznavanje i zblizavanje razlicitih naroda i kultura.

I eto, na samo 90 Km od Novog Sada, koji je glavni grad Vojvodine, oseca se vec duhne mnogo udaljene Madarskekao i Rumunije.Tu vlada srednje-evropska klima, na koju ukazujei izvanredno urbanisticko okruzenje Sombora, sa svojim autenticnim arhitektonskim biserima uronjenimu intenzivno zelenilo senovitihdrvoreda.

Na kraju, tu jei magija termalnih voda Apatina, koje su u potpunosti pristupacne zahvaljujuci mudroj intervenciji na postavljanjui modernizaciji postrojenjai infrastrukture.

Per info (info) Tel/Fax+ 39 045 7550074 Tel (RS) +381 25 862350 (RS) Cell +381 64 2481896
E-mail: info@rediquaglie.com - rdq@sowireless.org